Acramite 480 SC

Zapremina
Broj proizvoda: in1001.1
Informacije o proizvodu "Acramite 480 SC"
Novo efikasno rješenje za suzbijanje grinja rezistentnih na postojeće akaricide.

Aktivna materija: bifenazat ...... 480g/l
Formulacija: koncentrovana suspenzija (SC)

Acramite 480 SC je selektivni kontaktni akaricid za suzbijanje štetnih grinja na brojnim biljnim vrstama gajenim na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru. Efikasno suzbija sve stadijume grinja (jaja, larve, nimfe, imago). 
Bifenazat je aktivna materija iz grupe karbamata. Djeluje kao inhibitor mitohondrijalnog transporta elektrona na kompleksu III. Odlikuje se brzim djelovanjem na juvenilne i adultne stadijume grinja. Ima dugotrajno rezidualno djelovanje a visoku efikasnost zadržava nezavisno od temperarure i vlažnosti. 
Acramite 480 SC ima kontaktno djelovanje tako da je 
za efikasno djelovanje potrebno obezbijediti dobro pokrivanje biljne površine (i lica i naličja lista).

PRIMJENA
Acramite 480 SC je akaricid koji ima upotrebu u jagodama (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), paradajzu (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), patlidžanu (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), paprici (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), krastavcima (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), tikvicama (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), dinjama (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), lubenicama (na otvorenom i u zaštićenom prostoru), citrusima, jabukama i kruškama.
-U paradajzu, patlidžanu, paprici, krastavcima, tikvicama, dinjama, lubenicama za suzbijanje običnog pauka (Tetranychus urticae) i jagodama za suzbijanje Tetranychus cinnabarinus, u koncentraciji 0,02 – 0,025%. 

Maksimalna doza Acramite 480 SC: u povrću 375ml/ha; u jagodama 300ml/ha. 
Utrošak vode: u povrću 1000-1500l/ha, u jagodama 1000-1200l/ ha.
-U jabukama, kruškama za suzbijanje crvene voćne grinje (Panonychus ulmi) u koncentraciji 0,75-0,1%. Maksimalna doza Acramite 480 SC: u jabukama i kruškama 1l/ha 
Utrošak vode: 1000l/ha.
-U citrusima (narandža, mandarina, klementina, limun, tandžerina, grejpfrut,..) za suzbijanje Tetranychus urticae i Panonychus citri u koncentraciji 0,06%.
Maksimalna doza Acramite 480 SC: u citrusima 1,5l/ha.
Utrošak vode: 2000-2500l/ha. 
Acramite 480 SC primijeniti kada se uoče prve grinje. Utrošak vode zavisi od veličine habitusa gajene biljke, izbjegavati mali utrošak vode. Aplikacijom dobro prekriti sve nadzemne dijelove biljke.
Maksimalan broj tretiranja u jednoj sezoni: 2 puta u toku jedne sezone
Karenca: jagoda, paradajz, patlidžan, paprika, krastavac, tikvica, dinja, lubenica – 1 dan; 
jabuka, kruška, citrusi – 14 dana.
Pakovanje: 5ml, 25ml, 250ml, 1L

0 od 0 recenzija

Ostavite recenziju!

Podijelite vaša iskustva i sa drugim kupcima.