Istorija kompanije

Agrimatco je osnovan 1936. godine. Osnovao ga je pokojni Khalil Miqdadi koji je prepoznao potrebu i nevjerovatan potencijal za agrikulturom na Bliskom istoku. Poslije fakultetskog obrazovanja i diplome koju je stekao u Francuskoj vraća se u Tulkarim u Palestini gdje započinje sa poslovanjem. Fokusirajući se uglavnom na potrebe poljoprivrednih proizvođača, otvara firmu za distribuciju sjemena, đubriva, alata i mehanizacije, kao i agrohemijskih proizvoda.

Khalil Miqdadi je znao da ovi proizvodi sami po sebi ne mogu osigurati farmerima isplativost investicija; takođe su trebali savjete, konsultacije, upute i vodiče odnosno rješenja za probleme i situacije. Kao vlasnik stečnog obrazovanja i diplome Khalil Miqdadi je usjpešno mogao da odgovori i na ovakvu vrstu zahtjeva i to je bio dan kad je Agrimatco rođen.

Pionirski duh i rad koji je započeo pokojn Khalil Miqdadi, nastavili su sinovi Khaled, Mustafa i sada pokojni Isam. Njihova posvećenost poslu i vjerovanje u vrijednost kompanije su doveli do naknadnog širenja posla. Ovih dana, u porodični posao im se pridružuje i treća generacija Miqdadi porodice.
Filozofija uprave kompanije, upućuje agronomiste da posjete proizvođače, upoznaju se sa problemima i ponude im efikasna i optimalna rješenja, i kao takva je glavni razlog uspjeha kompanije Agrimatco.

Agrimatco nastavlja da ispoljava neprekidnu obavezu i zanimanje za agrikulturu u cjelosti i želi da jedinstveni Agrimatco stil predstavi što većem broju kultura i naroda u njihovoj zemlji, investirajući u lokalne zajednice i ljude koji mogu održati i nastaviti uspjeh kompanije na domaćoj teritoriji.

Agrimatco

Naša misija

Ostvariti lidersku poziciju kao dobavljača agrikulturalnih materijala i servisa poljoprivrednim proizvođačima Bliskog istoka, Afrike, Evrope i Azije.

Naša vizija

Unaprijediti kvalitet i povećati kvantitet poljoprivredne proizvodnje dostupajući nauku i tehnologiju lokalnim poljoprivrednicima, i to kroz: 

  • Specijalne "proširene servise" agronoma
  • Uvoz i distribuciju najkvalitetnijih proizvoda od najrenomiranijih proizvođača
  • Ogromnu mrežu prodajnih centara i distributivnih lanaca
  • Ogledna polja i probne stanice
  • Najnovije tržišne informacije i analizu podataka

Upoznajte naš tim stručnjaka

Naši klijenti i partneri